29 juni 2018 - Brussel - Ponta Delgada


Brussel - Azoren-Ponta Delgada
vr 29/06/2018    13:40 - 16:35    TB5733

We komen na een vlekkeloze vlucht van iets meer dan 4 uur en meer dan een halfuur vóór tijd aan in Ponta Delgada. Het valt ons op dat de passagiers verre van het klassieke beeld zijn van de Turkije/Tunesië/Ibiza-toeristen. We zien ook heel wat mensen met wandelschoenen en trekkerskledij, helemaal ons ding dus.

De luchthaven van Ponta Delgada is er echt nog een zoals een regionale luchthaven bij ons, en dan zelfs nog iets kleiner. Er zijn maar 2 bagagebanden en het is dan ook niet lang wachten op de koffers.


En we voelen ons ook al direct welkom.


We gaan naar het kantoor van Ilha Verde voor onze huurwagen. Men had ons gezegd dat we, omwille van de vele smalle wegen op het eiland, best geen grote auto namen en het is dus een Nissan Juke geworden, een verrassend comfortabel en pittig wagentje met bovendien een koffergrootte die we al helemaal niet verwacht hadden bij dit soort autootje.


Alles wordt bijzonder vlot afgehandeld en een halfuurtje nadat we geland zijn, rijden we al de parking uit, naar ons hotel in Ponta Delgada.


De Azoren liggen in de Atlantische Oceaan op 2000 km van het Amerikaanse continent en op zowat 1200 km van het Portugese vasteland. Ze vormen het meest westelijke landpunt van Europa.
Van de negen bewoonde eilanden van de Azoren is São Miguel het grootste, met Ponta Delgada als hoofdstad. Deze stad met zowat 70.000 inwoners ligt aan de zuid-westkust van het eiland.  

Na zowat 10 minuten zijn we al in het "hotel" en dat is schitterend.


Nadat we ons wat opgefrist hebben, gaan we de stad in, maar eerst willen we nog de innerlijke mens versterken. Er zijn heel wat restaurantjes rond de haven, maar dat zijn zo'n typische toeristenrestaurants en we willen het liever wat authentieker. Na wat opzoekwerk komen we buiten het centrum terecht in restaurant Forneria São Dinis. En daar eten we echt bij-zon-der lekker.

Daarna verkennen we het historisch centrum van Ponta Delgada, dat bestaat uit kleurrijke koloniale gebouwen en bijzonder veel kerken.

Herdenkingsmonument voor de Eerste Wereldoorlog.


De bijzonder mooie Igreja Matriz De São Sebastião.Vóór het gemeentehuis een langwerpige fontein met een standbeeld van Miguel, de patroonheilige van Saõ Miguel.


De Portas de Cidade, gebouwd in de 18e eeuw, een zeer herkenbaar punt in de stad. Het plein is belegd met zwart, witte stenen. De poort komt veel voor op prentkaarten van Ponta Delgada.


Leen heeft een boontje voor Gonçalo Velho Cabral, de ontdekker van het eiland.


Achter hem is er een avondconcert.


Door het tijdsverschil van 2 uur met België wordt het voor ons dus al vrij laat en we besluiten dan ook om terug te rijden naar het hotel.

Onze eerste indruk was in elk geval bijzonder positief en we verwachten dan ook dat we mooie vakantiedagen tegemoet gaan....als het weer wat meewil want soms kan het hier nogal mistig zijn en dan hebben we uiteraard niet veel aan mooie uitzichtpunten.

Het weer: wolken en zon, 25°C

Aantal gereden km: 18
Overnachting in Praia de Santos - Exclusive Guest House Açores

Geen opmerkingen:

Een reactie posten