06 juli 2018 - Rabo de Peixe - Furnas - Rabo de Peixe


Vanavond om 18u plaatselijke tijd spelen de Rode Duivels tegen Brazilië en daarom beperken we ons programma tot een bezoek aan de Terra Nostra tuin in Furnas. We willen immers op tijd terug zijn om de laptop te installeren op de grote tv van het guesthouse om zo naar de Belgische tv te kijken.

Parque Terra Nostra is een botanisch park dat in de 18e eeuw gesticht werd door door Thomas Hickling, de Amerikaanse consul die in Furnas zijn zomerresidentie had.


In de loop van de jaren werd het park steeds weer verder uitgebreid. Het park werd in de 20e eeuw door Portugese en Engelse tuinspecialisten voor een groot stuk hertekend waardoor het nog heel wat mooier werd.
Nu is het park zo'n 20 ha groot en geldt als een van de mooiste tuinen van de wereld. Er zijn allerlei meren en een bijzonder grote variëteit aan bomen, struiken en bloemen. De bloemenpracht is overweldigend en de bomen staan er vaak al meerdere eeuwen.

We lopen er een uitgestippelde route van enkele kilometers en worden steeds weer verrast door het bijzonder smaakvol ingerichte park.

Blikvanger van het park is het grote thermaal bad, niet in het minst omdat het water zo bruin/oranje is, te wijten aan de vele mineralen dat het water bevat. Water overigens dat opgepompt wordt uit de omliggende vulkanische grond en dat daardoor een temperatuur heeft van 40°C.
Echt lang blijven we er dan ook niet in want na een tijdje is het echt zweten geblazen.
We vertrekken hier rond 16u en gaan nog avondeten halen in de supermarkt in Ribeira Grande. Je weet maar nooit dat er straks verlengingen/strafschoppen aan te pas komen, en dan is het hier al na 21u, te laat om nog ergens te gaan eten.

We koppelen hier de laptop dus aan het grote scherm en kijken rustig mee met wat men in de studio in Brussel te vertellen heeft.
Geen verlengingen noch strafschoppen dus, maar Brazilië gewoon binnen de reguliere tijd met 1-2 terug naar Zuid-Amerika gespeeld.
Proficiat Rode Duivels!


Het weer: overtrokken bij 26°C

Aantal gereden km: 66
Overnachting in Azores Dream House

Geen opmerkingen:

Een reactie posten