Inleiding

Voor het eerst sinds lang steken we in juni/juli in de Grote Plas niet helemaal over, maar gaan we tot slechts halverwege, namelijk naar de Azoren.
We gaan geen island hopping doen, maar beperken ons tot het grootste eiland, San Miguel. Echt schitterend weer verwachten we er niet, maar we hopen toch enkele mooie wandelingen te kunnen doen. Voor de rest wordt het eigenlijk een vrij rustige vakantie, iets wat we helemaal niet gewoon zijn.
En nog een grote verandering: voor het eerst gaat onze zoon niet mee en trekken we er dus met ons tweetjes op uit. Kleine kindjes worden groot...

We vliegen vanuit Brussel met TUIfly rechtstreeks naar Ponta Delgada, waar het 2 uur vroeger is dan in België.

vr 29/06/2018 Brussel - Azoren-Ponta Delgada
TB5733 13:40 - 16:35

ma 09/07/2018 Ponta Delgada - Brussel
TB1434  17:00 - 23:30


De Azoren is een eilandengroep van vulkanische oorsprong in de Atlantische Oceaan, die is opgebouwd uit negen grote eilanden: São Miguel, Pico, Terceira, São Jorge, Faial, Flores, Santa Maria, Graciosa en Corvo en talrijke kleine eilandjes.
De eilanden zijn een autonome regio van Portugal.

De negen eilanden strekken zich uit over meer dan 600 km in het hart van de Atlantische Oceaan. Het dichtstbijzijnde land is Madeira, op 906 km, Portugal ligt op 1403 km, en de afstand tot Nova Scotia is 2738 km. Het meest westelijke punt van dit gebied ligt op ongeveer 3000 kilometer van het Noord-Amerikaanse continent.

De geologie van de Azoren is complex, niet alleen omdat het wordt bepaald door de vulkanische verschijnselen, maar ook omdat het een resultaat is van de beweging van tektonische platen. De archipel, van vulkanische oorsprong, is ontstaan door het ontsnappen van lava uit de oceanische korst en is relatief recent. Hier komen drie tektonische platen samen: de Amerikaanse, de Euraziatische en Afrikaanse. Het oudste eiland is Santa Maria, gevormd 8 miljoen jaar geleden, toen verdween en vervolgens opnieuw naar boven gekomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten