02 juli 2018 - Vila Franca do Campo - Whale WatchWe worden vandaag om 8:15u verwacht bij Terra Azul, waar we een Whale Watch Tour geboekt hebben.
Gewoonlijk wordt het ontbijt hier pas om 8u opgediend, maar de manager van het hotel was zo vriendelijk om dit voor ons al om 7:15u te serveren.
Bovendien heeft ze nog een andere verrassing in petto, namelijk dat we voor de volgende nacht, ongevraagd, een kamer-upgrade krijgen. We weten helemaal niet waarom, maar we kunnen het in elk geval wel appreciëren.
Het ontbijt wordt geserveerd aan een heel lange bijzonder oude en zware houten tafel en we wanen ons dan ook echt zoals de monniken dit hier een paar honderd jaar lang gedaan moeten hebben.


Om 8:15u stipt zijn we bij Terra Azul waar we een uitgebreide briefing krijgen over de komende uren. We kennen dit wel al behoorlijk goed na onze tours in Alaska en/of Canada, maar toch is het altijd interessant om weten welke dieren we kunnen zien.
Er zijn hier naast de residente dolfijnen ook residente en migrerende walvissen. Het seizoen van de migrerende walvissen is zo goed als achter de rug, waardoor de kans om een walvis te spotten uiteraard drastisch minder wordt. Maar...mijn vrouw is echter vooral geïnteresseerd in dolfijnen en de kans om die te spotten is zowat 99%, zo leren we van de statistieken die hier uithangen. De kans op walvissen is 75%. Hmm, daar twijfelen we toch behoorlijk aan, maar we zullen wel zien.

Na alle veiligheidsinstructies varen we stipt om 9u de haven uit en direct wordt er een behoorlijke vaart ingestoken.Al heel snel worden dolfijnen gespot, de dag van Leen kan dus al niet meer stuk.

We varen ook nog langs het eiland Islet of Vila Franca do Campo.Van uit de lucht én bij zonnig weer ziet dat er zo uit (foto internet).


We komen rond 11:30u terug aan in de havenWe verkennen nog wat het mooie Vila Franca do Campo, waar we een snack eten op een lokaal pleintje.

Daarna gaan we terug naar het "hotel" waar we eigenlijk de ganse namiddag genieten van dit bijzonder speciale gebouw...net zoals de manager en de incheckbalie...

En dan is het tijd om onze laptop aan de tv te hangen en via een spotless internet de wedstrijd België-Japan te volgen...en de Rode Duivels te zien winnen na een onwaarschijnlijke thriller.


Het weer: zon en wolken, ongeveer 20°C

Aantal gereden km: 5
Overnachting in Convento de São Francisco

Geen opmerkingen:

Een reactie posten